Zomerfeest Programma

22 t/m 27 juli 2023

In 1923 was het eerste officiële Zomerfeest. Het eerste jaar waarvan bekend is dat er in Aarlanderveen oranjevieringen georganiseerd werden. Dit jaar wordt dan ook gezien als het beginjaar van het Oranjecomité. De vieringen vonden plaats ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina, de overgrootmoeder van de huidige Koning. “Aarlanderveen” was toen één van de tachtig Oranje-verenigingen in het land.

Uitgaande van 1923 is het Comité een van de oudste gezelschappen van Aarlanderveen. 100 jaar geleden was het feest op dinsdag 4 en woensdag 5 september 1923. In de loop van de jaren veranderde het langzaam. Zo werd het eerst in september gehouden, later in de 1e week van augustus en nu vaak de laatste week van juli, omdat er rekening gehouden wordt met vakanties en allerlei feesten in de buurt.

Als thema is dit jaar gekozen voor ‘100 jaar Het Oranje Comite’. Daar het nu een speciaal jaar is is het programma extra vol. Op de woensdag willen wij allen verkleed gaan in oude stijl. Doet u mee?!

Gedurende wel vijf feestdagen worden er foto’s gemaakt welke u snel na het feest op de website kunt bekijken. 

Belangrijk! Zodra u het kermisterrein betreedt en of deelneemt aan een van onze activiteiten gaat u ermee akkoord dat eventueel gemaakt beeldmateriaal via onze sociale media kanalen en via onze website getoond mogen worden. Bezwaren kunt u schriftelijk indienen en zullen na het lopende zomerfeest in behandeling worden genomen.

De Stichting Oranjefeesten Aarlanderveen wijst er nadrukkelijk op dat iedereen voor eigen risico aan de activiteiten deelneemt.

Programmawijzigingen zijn voorbehouden.

Vrijdag 21 juli 2023

 

Inschrijven Ringrijden

20.00 uur - 22.00 uur  

Oude tractoren van 1980 en ouder!! Zorg dat je het kentekenbewijs bij je hebt.

Zie hier voor de verdere regelementen.

Waar

Café Het Oude Rechthuis

Zaterdag 22 juli 2023

 

Ambachtenmarkt

10.00 uur - 15.00 uur  

 

Ook hier maken we dit jaar weer een knaller van. Naast de ‘oude bekenden ‘ is de markt uitgebreid met een aantal nieuwe ambachten en producten. Leren metselen, een touw maken, visnetten boeten en ga zo maar door. Ook onze Aarlanderveense Brandweer is weer aanwezig en zal een spuitdemonstratie geven. De muzikale omlijsting tijdens de markt wordt verzorgd door een Chanti-koor en onze eigen André.

Aangezien het mooi weer wordt is DSS aanwezig voor een verfrissend drankje en zorgt Marie dat de snacks rond het middaguur klaar zijn.

Tip! Met oude tractoren kunt u naar de molen gebracht worden om deze, onder begeleiding van de molenaar, te kunnen bezichtigen.

Waar

Kerkvaartsweg/vd Leeplein

 

Kleedjesmarkt

10.00 uur - 12.00 uur  

Spullen verkopen/weggeven? Het kan op de kleedjesmarkt. Wat de één kwijt wil kan een ander misschien wel goed gebruiken en is de prijs ook nog eens aantrekkelijk.

Waar

Kerkvaartsweg/vd Leeplein

Leeftijd Iedereen
 

De Malle Wieken Dorpsquiz

19.00 uur - 23.00 uur  

 

Om 19.00 uur wordt het startsein gegeven bij de kerk en kun je het quizboek meenemen om zoveel mogelijk vragen en opdrachten te doen. Dit boek dient uiterlijk om 23.00 uur weer ingeleverd te zijn bij het Comité dat aanwezig is bij café Het Oude Rechthuis. 

Er is weer veel werk in gestoken om er een uitdagende avond van te maken.

Maak een leuk, gezellig, sportief en creatief team en geef je op vóór 20 juli.

Aanmelden

hetoranjecomite@mac.com  onder vermelding van je teamnaam, teamcaptain met 06 nummer en de namen van alle teamleden.

 Je kunt je dit jaar ook individueel opgeven zodat hieruit misschien nog een team gevormd kan worden of dat je aan kunt sluiten bij een bestaand team.

Tijden
  • Ophalen quizboek 19:00 uur bij Herv. kerk 
  • Inleveren 23:00 uur bij Café Het Oude Rechthuis
 

Gezellig napraten en samenzijn

23.00 uur - ... 

 

Dit gebeurde toch al na het inleveren van de antwoorden van de Dorpsquiz door de teamcaptains, maar deze keer nodigen we iedereen uit om naar Café Het Oude Rechthuis te komen alwaar een DJ voor de muzikale omlijsting zal zorgen.

Waar

Café Het Oude Rechthuis

Zondag 23 juli 2023

 

Oecumenische kerkdienst

09.15 uur - 10.30 uur  

 

Met de gezamenlijke kerken in Aarlanderveen organiseren we voor het eerst een openlucht kerkdienst. Het thema is ‘Vieren en Verbinden’ en vindt plaats op het Dorpshuisplein. Vanuit de muziektent zal de dienst gehouden worden. Het koor Lords Voice en een ensemble van DSS zullen de muzikale ondersteuning verzorgen. Na afloop van de dienst is er wat te drinken en wat lekkers zodat u daarna vol energie aan de fietstocht kan deelnemen. Neem gerust uw eigen stoel mee! De collecte die gehouden wordt, komt geheel ten goede aan de Zonnebloem.

Bent u trouwe kerkganger of juist niet, iedereen is van harte welkom!!

Waar

Dorpshuisplein

 

Fietstocht

11.00 uur - 13.00 uur  

Er zijn twee mooie routes voor u uitgezet. U kunt kiezen tussen 35 en 66 kilometer. Onderweg krijgt u wat versnaperingen en uiteraard zorgen wij voor mooi fietsweer.

Wilt u ook nog aan het volleybaltoernooi deelnemen, dan moet u stevig doortrappen, de elektrische fiets in standje Turbo zetten of juist de korte route nemen. Onderweg is er uiteraard een controlepost, maar we kunnen natuurlijk niet eeuwig wachten. Daarom sluit deze uiterlijk om 15.00 uur.

Inschrijven

Café Het Oude Rechthuis

Tijd

Inschrijven tussen 11:00 uur en 13:00 uur

Leeftijd

Vanaf 12 jaar (of onder begeleiding)

 

Volleybal

14.30 uur - 17:30 uur

Huh, volleybal op zondag? Jaa echt waar! In verband met het 100 jarige bestaan is er eenmalig een megavolleybaltoernooi op zondag. Bestaat jouw team uit echte fanatiekelingen of toch meer uit gezelligheidssporters?

Dit jaar kun je de keuze maken uit 2 categorieën: “Gezelligheidsteams” en “Fanatiekelingen”. Voor beide categorieën is er een unieke hoofdprijs te winnen. Maar wil je dit jaar gegarandeerd in de prijzen vallen? Kom dan, als team, weer zo uniek mogelijk verkleed. Er zijn dit jaar maar liefst 5 originaliteitsprijzen te winnen.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 21 juli via het inschrijfformulier.

LET OP! Dat u een ontvangst bevestiging krijgt van uw inschrijving!

Waar

Activiteitenterrein

Leeftijd

Vanaf 14 jaar
 

Feest op de dijk

16.30 uur - 22:00 uur

Kun je niet meedoen aan het volleybal? Geen probleem. Kom dan gerust even kijken en blijf lekker hangen. Dit keer niet in de zaal bij Vergeer of bij Het Dorpshuis, maar eenmalig is er feest op de dijk! Vanaf 16.30 uur start DJ Menzoo met de beste platen, van de jaren 80 tot aan de beste Hollandse knallers, alles komt voorbij!

Tussendoor zijn de volleybalfinales nog te bewonderen op het hoofdveld en rond 18.30 en 20.00 uur vinden er 2 spetterende optredens plaats van niet de minste zangers.

Heb je je kinderen nog thuis? Geen probleem, er is de hele dag een heus kinderspeelparadijs aanwezig!!

Waar

Activiteitenterrein

Maandag 24 juli 2023

 

Ontmoetingslunch 65+ 

10.30 uur - 14.30 uur

Voor de gezelligheid en het beleven van een leuke ochtend/middag moet U in het Dorpshuis zijn. Dit is voor de mensen met de meeste levenservaring onder ons!  

Wat er georganiseerd wordt blijft een verrassing, maar – dit keer – een muzikale Bingo zal zeker niet ontbreken en ook de mooie prijzen niet. Voor koffie, lunch en borreltje wordt gezorgd.

U wordt voor deze bijeenkomst persoonlijk uitgenodigd door de leden van het Oranjecomité tijdens de rondgang door het dorp. Als comité moeten we nu zelf inschatten hoe oud iemand is want een lijst met bewoners van 65 jaar of ouder krijgen we niet meer van de gemeente. Mocht u niet worden uitgenodigd, maar toch die mooie leeftijd van 65 (of ouder) bereikt hebben, dan kunt u zich natuurlijk zelf aanmelden bij onze secretaris.

Iedere (ex-) Aarlandervener van 65 jaar en ouder is van harte welkom, uw jongere partner mag uiteraard ook mee.

Waar

Dorpshuis

Leeftijd

Vanaf 65 jaar
 

Crazy88

10.30 uur - 12.30 uur

Vandaag moeten de kinderen aan de ‘bak’. Deze dag gaan jullie zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren in 2 uur tijd !!

Een (volle) mobiele telefoon is echter een vereiste, want het is de bedoeling dat je foto’s en filmpjes verstuurd naar de jury. Het spel wordt gespeeld in groepjes van min. 4 personen. Geef je van tevoren op met de naam van je groepje, de namen van de personen die in je groepje zitten, een 06 nr. en van wie dit nr. is.

Eigenlijk een soort Dorpsquiz. We weten dat niet ieder kind in het bezit is van een telefoon, daarom doen wij een verzoek aan de ouders om groepjes te begeleiden die er geen hebben. Het is namelijk ook geschikt voor de kleintjes.

Opgeven? Stuur een mail naar jeroenenleonie@hetnet.nl. Dit kan tot en met 20 juli.   

Waar

Café Het Oude Rechthuis

Leeftijd

Kinderen tot en met 14 jaar

 

Pétanque

14.00 uur

De leden van Les Pointeurs komen u weer begeleiden in Aarlanderveen. Teams worden ter plekke samengesteld uit de aanwezigen. Voor de winnaars is er een prijs. Les Pointeurs stelt vanwege ons 100-jarig bestaan

dit jaar ook een mooie beker voor de winnaars beschikbaar. Wie wil deze nou niet winnen?!

Waar

Kerkplein

Leeftijd

Alle leeftijden 
 

Ter land, ter zee of in de polder 

19.00 uur - 22:00 uur

Wie kent het tv-programma niet? Ter land ter zee en in de lucht, maar dan op z'n Aarlanderveens.

Het oranjecomité presenteert: TOBBEDANSEN!

Zo snel mogelijk met een zelfgemaakt voertuig vanaf een schans naar de bel. Ben jij de snelste of sla je de bel volledig mis en beland je in de blub? Er is ook een originaliteitsprijs weg te geven.

Meer informatie over afmetingen en het regelement vindt u hier.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 21 juli via het inschrijfformulier.

LET OP! Dat u een ontvangst bevestiging krijgt van uw inschrijving!

Belangrijke Tijden
  • Melden keuring om 16:30.
  • Keuring sluit om 18:30.
  • Startsignaal 19:00.
  • Eindtijd 22:00.
Waar

Molen op de kerkvaartsweg

Leeftijd

vanaf 14 jaar

Dinsdag 25 juli 2023

 

Kindertheater

11.00 uur

Hij komt weer: Clown Kees! Iedereen mag komen kijken. De banken/stoelen echter zijn gereserveerd voor de kinderen! Weet u dat clown Kees met pensioen gaat? Komt dus allen kijken naar zijn laatste optreden en zo zorgen voor een passend afscheid!!

Waar

Stationsweg

 

Pannenkoeken versieren

Aansluitend 

Na het optreden van Clown Kees mogen de kinderen hun eigen pannenkoek versieren en opeten!! 

Waar

Stationsweg

Leeftijd Alle kinderen tot en met de basisschoolleeftijd
 

Stormbaan

14.00 uur

Op de dijk is een parcours uitgezet met allerlei onderdelen. Je zou het ook Ter Land, ter Zee en in de Lucht kunnen noemen. De (opblaasbare) stormbaan zelf is al 50 meter. Door een goede vaardigheid en snelheid neer te zetten kun je een prijs winnen. Er zijn prijzen verdeeld over div. leeftijdscategorieën.

Teams moeten uit twee personen bestaan.                                   

Waar

Activiteitenterrein

Leeftijd

Tot en met 15 jaar
 

Buikglijden en Springkussen 

14.00 uur

Natuurlijk kun je ook weer je energie kwijt op de buikglijbaan en het springkussen. 

Waar

Activiteitenterrein

Leeftijd

Iedereen
 

Kinderdisco

17.00 uur

Voor de kids is het mini-discotijd. We gaan weer van links naar rechts en zwemmen in Bacardi lemon.

Kom verkleed in je mooiste, gekste discokleding, want er is namelijk een prijs te verdienen voor de opvallendste outfit! 

Waar

Café Het Oude Rechthuis

Leeftijd

Tot ongeveer 8 jaar
 

Swingo

18.00 uur

Swingo is een muzikale Bingo. In plaats van het draaien van cijfers worden er nu korte fragmenten van allerlei bekende liedjes gedraaid.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een kaart. Luister naar de nummers en dans op de muziek. Staat het nummer op je kaart, kruis deze dan aan. Natuurlijk zijn er leuke prijsjes te winnen.

Waar

Café Het Oude Rechthuis

Leeftijd

Vanaf ongeveer 8 tot 14 jaar
 

Alleskunner komt naar Aarlanderveen!

19.30 uur

De deelnemers krijgen verschillende kleine spellen en uitdagingen voorgeschoteld. Elke spel begint met een aantal kandidaten minder.

Alle kandidaten hebben één simpele opdracht. Je mag alleen geen laatste worden, want dan val je af, De opdrachten vereisen alledaagse vaardigheden, behendigheid, kennis en logisch verstand. 

Een spel dus waar jong en oud tegen elkaar kunnen strijden.

Houd jij het hoofd koel…??

Waar

Activiteitenterrein

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Woensdag 26 juli 2023

 

Presentatie deelnemende tractoren

10.00 uur

Presentatie van de deelnemende tractoren. Op verzoek start het allemaal een uurtje later zodat een ieder misschien wat kan uitslapen en/of kan bijkomen van vier dagen feest.  Eén van de twee deelnemers dient (ex-) Aarlandervener te zijn.

Dit jaar mogen landbouwtractoren met bouwjaar 1980 en ouder deelnemen, zie reglement. Na opstelling zal de versiering beoordeeld worden door een vakjury en een aantal willekeurig gevraagde toeschouwers. Aangezien het thema ‘100 jaar Oranjecomité’ is, zal dit bij de beoordeling meegenomen worden door de jury. Laat uw creativiteit de vrije loop en maak er wat moois van. Vergeet de bloemen niet tijdig te bestellen en steek je in oude kledij van rondom 1923. Haal alles uit de kast voor de 1e prijs! Hou wel de veiligheid in het oog.

Waar

Kerkvaartsweg

 

Ringrijden met Landbouwtractoren

10.30 uur - 12:30 uur

Met gepaste snelheid (niet te langzaam!) worden de rondes gereden. De regels zijn duidelijk, degene die de meeste ringen steekt en niet te langzaam rijdt, die wint de Wisselbeker. Minimaal/Maximaal 2 personen op de tractor.

De prijsuitreiking is ca. 13:00 uur in de muziektent. 

Waar

Kerkvaartsweg

 Leeftijd

 Vanaf 16 jaar

Overig

Bestuurders dienen rijbevoegd te zijn.

Deelname
  • Gratis als u zich op vrijdag 21 juli in Café Oude Rechthuis (20.00 – 22.00u) aanmeldt.
  • Later, alleen mogelijk bij Job van Vliet, kosten zijn dan 10 euro.
 

Boelhuis/ veiling

13.30 uur

 

Terug van 5 jaar weggeweest!

Er wordt weer van alles onder de hamer gebracht voor de hoogste bieder en dit alles o.l.v. een veilingmeester.

Benieuwd waar op gebode kan worden?
Bereidt je alvast voor en klik hier voor de kavellijst.

Heeft u iets in te brengen, mail dan naar rubenstreng@live.nl of bel 06-36167823.

Waar

Dorpshuisplein

 

Stormbaan

14.30 uur

Het parcours van gisteren is een beetje aangepast en mag nu door de oudjes (16 jaar en ouder) worden afgelegd. Durft u de uitdaging aan? 

Deelname voor teams van twee personen.

Waar

Activiteitenterrein

Leeftijd

Voor 16 jaar en ouder
 

Diverse activiteiten voor kinderen

14.30 uur

Voor jong Aarlanderveen is er Sport en Spel op deze middag, georganiseerd door Buurtsport.

Uiteraard kun je je energie ook weer kwijt op de buikglijbaan en het springkussen.

Voor de jongste kinderen onder jullie is er ook wat te knutselen.

Waar

Activiteitenterrein

Leeftijd

Tot en met de basisschoolkinderen
 

Dorpsdiner

18.00 uur

Nooit eerder vertoond: een diner voor en met dorpsgenoten.

Op het menu staat: Kip, Patat en Appelmoes.

Let op! Verkleed in oude kledij van zo rond het jaar 1923.

Opgeven via het inschrijfformulier

Waar

Kerkplein

Kosten

€ 5,00 per persoon (kinderen onder 10 jaar hoeven niet ingeschreven te worden)
Belangrijk

Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van uw betaling. Hierover ontvangt u een mail na inschrijving.

 

Levende Stoelendans

20.00 uur

Deze traditie houden we er al meer dan 25 jaar in. De regels zijn simpel maar winnen kunnen er maar twee.

Waar

Dorpsstraat

Leeftijd

Vanaf 16 jaar

Donderdag 27 juli 2023

 

Opruimen

10.00 uur

Tja, het 100-jarig feest is voorbij en moet ook weer opgeruimd worden, zodat dit prachtige dorp er weer schoon en fris uit komt te zien. Daarbij kunnen we natuurlijk heel veel hulp gebruiken. Een mooie gelegenheid om met elkaar nog lekker na te genieten. 

Ook bij het opbouwen – donderdag 20 juli – kunnen wij ook alle mogelijk hulp gebruiken!! We starten dan om 19.00 uur op Dorp.

We danken een ieder voor zijn bijdrage aan het dorp en aan het 100-jarig bestaan van Het Oranje Comité.

                        

MET DANK AAN DE SPONSORS VAN HET ORANJE ZOMERFEEST

Image
Image
Image
Image
Image
Image