Dodenherdenking

4 mei 2023

Op 4 mei wordt in Nederland uitgebreid halfstok zonder wimpel gevlagd, als bewijs van eerbied en respect voor de doden. Dat doen we over het algemeen van circa 18:00u tot zonsondergang (ca 21:10u). Rond deze tijd kunt u op alle openbare gebouwen de Nederlandse vlag halfstok zien hangen.

Om 20:00u zal bij het monument een afvaardiging van de gemeente en enkele leden van het Oranjecomité namens het dorp een kranslegging worden gedaan. Zoals vanouds kunt u hier bij zijn op het plein bij de kerk/monument. Na afloop van de herdenkingsplechtigheid is er voor iedereen gelegenheid voor een bakje koffie/thee in “Het Oude Rechthuis”.

De herdenking zal gecoördineerd worden door Patricia de Sain. De herdenking zal muzikaal ondersteund worden door DSS.
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bevrijdingsdag

7 mei 2022

De 5e mei 2022 voor de Bevrijdingsdag is dit jaar geen nationale vrije dag. De organisatie “4 en 5 mei” heeft als datum gekozen voor 7 mei. De rondrit met oude legervoertuigen start in Zwammerdam en gaat via de Ziende naar Aarlanderveen. Ca 09:50u zal deze arriveren in Aarlanderveen. Bij Het Dorpshuis zal een optreden zijn en e.e.a. zal ook muzikaal worden ondersteund door DSS. De voertuigen rijden daarna door naar Alphen aan den Rijn waar ze om 11:00u zijn.

In Alphen wordt ook een puzzeltocht georganiseerd.
Image
Image
Image
Image
Image
Image