Zomerfeest

22 t/m 27 juli 2023

In 1923 was het eerste officiële Zomerfeest. Het eerste jaar waarvan bekend is dat er in Aarlanderveen oranjevieringen georganiseerd werden. Dit jaar wordt dan ook gezien als het beginjaar van het Oranjecomité. De vieringen vonden plaats ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina, de overgrootmoeder van de huidige Koning. “Aarlanderveen” was toen één van de tachtig Oranje-verenigingen in het land.

Uitgaande van 1923 is het Comité een van de oudste gezelschappen van Aarlanderveen. 100 jaar geleden was het feest op dinsdag 4 en woensdag 5 september 1923. In de loop van de jaren veranderde het langzaam. Zo werd het eerst in september gehouden, later in de 1e week van augustus en nu vaak de laatste week van juli, omdat er rekening gehouden wordt met vakanties en allerlei feesten in de buurt.

Als thema is dit jaar gekozen voor ‘100 jaar Het Oranje Comite’. Daar het nu een speciaal jaar is is het programma extra vol. Op de woensdag willen wij allen verkleed gaan in oude stijl. Doet u mee?!

Gedurende wel vijf feestdagen worden er foto’s gemaakt welke u snel na het feest op de website kunt bekijken. 

Belangrijk! Zodra u het kermisterrein betreedt en of deelneemt aan een van onze activiteiten gaat u ermee akkoord dat eventueel gemaakt beeldmateriaal via onze sociale media kanalen en via onze website getoond mogen worden. Bezwaren kunt u schriftelijk indienen en zullen na het lopende zomerfeest in behandeling worden genomen.

De Stichting Oranjefeesten Aarlanderveen wijst er nadrukkelijk op dat iedereen voor eigen risico aan de activiteiten deelneemt.  

Programmawijzigingen zijn voorbehouden.

Image

Vlaggen

Tijdens Koningsdag 2023 is er weer een taartbon uitgereikt voor de juiste manier van vlaggen! Er was slechts één goede vlagger onder de vijf getrokken adressen, dat kan dus beter. U krijgt tijdens het Zomerfeest opnieuw een kans. Als u 3 dagen lang (maandag t/m woensdag) op de goede manier (nu ZONDER wimpel) de vlag ophangt, zou het zomaar kunnen zijn dat u één van de gelukkige winnaars wordt van zo’n taartbon.

Reden genoeg om tijdens deze dagen uitbundig te vlaggen!!! 

Zomerkoningin

Onze Zomerkoningin zal zich tijdens diverse activiteiten acte de présence geven om o.a. de prijsuitreikingen te doen, maar wie o wie zal het dit jaar zijn?!

Snackservice Marie zal op maandag, dinsdag en woensdag tot 02.00 uur aanwezig zijn.

Alle kleine beetjes helpen!

Scan de QR-code voor een bijdrage aan het Zomerfeest.

betaalqr

MET DANK AAN DE SPONSORS VAN HET ORANJE ZOMERFEEST!

Image
Image
Image
Image
Image
Image